Even geen alcohol, dus Zeropercent - Lekker dat dat kan!

In de hectiek van de dag is het lekker jezelf even lichamelijk, geestelijk op te frissen en te ontspannen. Het hebben van een fris hoofd, soepel lichaam, scherpe geest.

Maar al te vaak heb je het gevoel mee te moeten gaan in de waan van de dag. Na alle inspanningen, lekker eten en drinken. Ook vaak te veel eten en drinken.   

Pepersappie is een prettige onderbreking voor het dagelijkse ritueel van het nemen van een wijntje, biertje of borrel. Een lekker pittig opfrissertje.

Hoe creëer je het pittige accent aan vruchten, fruitsappen en likeurachtig dranken?

Chili's waren altijd al een passie voor me, nu de drankjes ontwikkelen die fris,  gezond en pittig zijn. De 1e productie van komkommers, tomaten, meloenen, citroen met waters en Chili, noem maar op, tientallen liters van verspilde drankjes werden verorberd en gedumpt. Er werden tal van Chili's gebruikt om tot een breed smaakspectrum te komen. Zo is er uiteindelijk een keuze gemaakt voor een aantal reducties met tal van kruiden en specerijen. Pepersappie was born.

Er moest een andere smaakcombinatie worden ontwikkeld. Fris, zoet- zuur en een breder capsaïcine spectrum op de tong en in de mond. Tal van pepersoort combi’s werden doorgeslikt, gegorgeld, gegeten en weer afgekeurd. Toen kwam de verfrissende combinatie van vers vruchtensappen, de Lombok en de Carolina Reaper, samen met een uitgelezen kruiden- en specerijen extract wat resulteerde in een stevige vastomlijnde reductie die kan worden toegevoegd aan verse , gepasteuriseerde en gesteriliseerde vruchtensappen. Pepersappie “Was Born”.

20 augustus 2019 — Gerard van Deventer